Gå til indhold

C.V.

Elsebeth Nielsen

Manuskriptforfatter DDF

en@elsebethnielsen.dk

Mobil: 26 83 62 90

Medlem af Danske Dramatikeres Forbund og Dansk Skuespillerforbund

Uddannelse

2001 – 2003                     Den Danske Filmskole. Manuskriptforfatteruddannelsen

1995                                   Københavns Universitet. Grunduddannelse Italiensk sprog og kultur

Filmografi

2008                                   Den du Frygter. Spillefilm. (Medvirkende).

2005                                   Deadline. Kortfilm. (Manuskriptforfatter).

2003                                   Eksamen. Kortfilm. (Medvirkende).

2001                                   Code of Conduct. Kortfilm. (Medvirkende).

2002                                   Historien. Kortfilm. (Manuskriptforfatter).

1996                                   Connections. Kortfilm. (Medvirkende).

1994                                   Frække Frida og de Frygtløse Spioner. Spillefilm. (Medvirkende).

1989                                   Tarzan Mama Mia. Spillefilm. (Medvirkende).

1980                                   Johnny Larsen. Spillefilm. (Medvirkende).

Cases

Den Du Frygter

Den Du Frygter

Den du Frygter Producent: Zentropa Instruktør: Kristian Levring Manuskript: Kristian…

Johnny Larsen

Johnny Larsen

Johnny Larsen Rollen som Britta i ‘Johnny Larsen’ var min…

Manuskriptforfatter

Radiofiktion

2009               Sommer på Radio. DR Fiktion. Hovedforfatter. Serie i 10 afsnit à 30 minutter

  1.                         Nye Tider i Familien Sommer. Hovedforfatter
  2.                         Familien på Afveje. Hovedforfatter
  3.                         Barnedåben. Hovedforfatter
  4.                         Sophias Valg. Hovedforfatter
  5.                         Christians Fald. Hovedforfatter og manuskript
  6.                         Hjemvendt fra Grønland. Hovedforfatter og manuskript
  7.                         Baby i Livsfare. Hovedforfatter og manuskript
  8.                         Lærkes Uventede Beslutning. Hovedforfatter
  9.                         Sammen Igen. Hovedforfatter
  10.                         Jakob Rammer Bunden. Hovedforfatter og manuskript

Kortfilm

2005               Deadline. Kortfilm

2002               Historien. Kortfilm, animation.

Manuskriptkonsulent

2011             Tro, Håb og Sex. Kortfilm

2004             Peter, Bamse og Mormor. Kortfilm

2003             Cosmo Film. Skriftlig analyse og kommentarer på diverse manuskripter.

TV-serier

2000               Skjulte Spor. Prøvemanuskript. Nordisk Film & TV.

Dramatiker

1988               Mohammed. (Medforfatter.) Baggårdteatret.

Cases

Sommer – på radio

Sommer – på radio

Sommer - på radio ’Sommer – på radio’ var en…

Deadline

Deadline

Deadline Lasse er fotograf på tabloidavisen Deadline. Hans succes hviler…

Skuespiller og indlæser

TV

2008               Klovn. Drys fra Muffedissen. Afsnit 49 . TV2.

2006               Absalons Hemmelighed. DR Fiktion.

1989               Mohammed. DR.

1988               Hydraen. TV Svendborg.

1988               Aldrig mere Skal Fællesskabet Genopstå. TV Svendborg.

1985               Frygtens Marked. DR Tv-teatret.

1983               Virksomhedsøkonomi. DR Undervisningsafdelingen.

1981               Afbrudt Møde. DR Tv-teatret.

Teater for voksne

1996               Uglspil. Team Teatret.

1991               Det Sker kun Én Gang. Vintapperteatret Odense.

1990               Dansemus. Odense Teater.

1987               Bermudatrekanten. Café Liva.

1986               21.00 Dansk Tid. Café Liva.

1985               Venedig. The Ladies.

1982               Bare en Enkelt. Teatergruppen Skifteholdet.

1980               Han, Hun og Harald. Teatergruppen Skifteholdet.

Teater for børn

1993               Det Vilde Liv i Skoven. Teatret Zeppelin.

1992               Eventyret om Nøkkerosen. Det Lille Teater.

1989               Willy the Tonser. Odense Teater.

1988               Mohammed. Baggårdteatret.

1984               Hekseskræk. Teatergruppen Skifteholdet

1984               Som en Tyv om Natten. Teatergruppen Skifteholdet. Ungdomsforestilling.

1980               Drillepinden. Teatergruppen Skifteholdet.

Radio

1998               W’s Mystiske Forsvinden. DR Radioteatret.

1996               Jens Otto Kragh. DR Radioteatret.

Reklamefilm

2006               Søndag. Ugebladet Søndag. Moland Film

2001               Karneval, Harry og Bahnsen. DSB. Blarke Sonne Levring.

2001               Bauhaus. Easy Film

1998               Fødselsdagen. Danica Forsikring. Locomotion

1997               Børneparty. V6 Junior. Diva Film.

1996               Storfamilien. Matas. Atlas Film.

1990               Tøjeksperten Julekatalog. Diva Film.

1988               Oma. Nordisk Film Commercial

Reklamespeak

2005               Fiat Punto Sole. Sky Radio.

1998               Synoptik solbriller. Locomotion.

1993               Super Dickmann. Easy Film.

1993               Always. Sonne Production.

Lydbøger

1998 – 2007  DBC. Dansk Biblioteks Center. Indlæser.

1998 –            Nota (Danmarks Blindebibliotek). Indlæser.

2005 –            KKB – Lyd. Københavns Biblioteker. Indlæser.

Voice Response

2010               Dolphin Easy Reader. Nota.

2009               Notas Telefonsvarer. Telecom Scandinavia.

2008               Danmarks Blindebiblioteks Telefonsvarer. DBB.

Dubbing  og eftersynk

2003               Jesus og Josefine. Cosmo Film.

1979               Johnny Larsen. Panorama Film.

Cases

Drømmehjerte

Drømmehjerte

Cecilia Samartin: 'Drømmehjerte' Roman. Lydbog. Indlæst af Elsebeth Nielsen 2011…

Afbrudt Møde

Afbrudt Møde

Afbrudt Møde Producent: TV-teaterafdelingen, DR Instruktør: Franz Ernst Manuskript: Jens…

Priser og festivaler

Priser

2008             Den Du Frygter. Mar del Plata International Filmfestival, Argentina. Pris bl.a. for Best Screenplay. (Medvirkende).

1983             Afbrudt Møde. Plovdiv  Golden Chest International TV-festival, Bulgarien. TV-filmen fik førsteprisen. (Medvirkende).

1980              Johnny Larsen. Bodil for Bedste Danske Film. Desuden priser for bedste mandlige hovedrolle (Allan Olsen), bedste mandlige birolle (Fritz Helmuth) og bedste kvindelige birolle (Hanne Ribens). (Medvirkende).

1980             Johnny Larsen. Karlovy Vary International Filmfestival, Tjekkiet. Andenplads i hovedprisen. (Medvirkende).

Festivaler

1990               Festival Leeds New Playhouse, England med forestillingen Mohammed. (Medvirkende  og medforfatter).

1990               Assitej International Teaterfestival, Stockholm med forestillingen Mohammed. (Medvirkende og medforfatter).

1982 – 1984    BTS Børneteaterfestivaler med forestillingerne Drillepinden, Han, hun og Harald, Hekseskræk, Som en Tyv om Natten. (Medvirkende).

1988 – 1989    BTS Børneteaterfestival med forestillingen Mohammed. (Medvirkende).

1980               Berlin Filmfestival med filmen Johnny Larsen. (Medvirkende).

Referencer

Har løst opgaver for:

Atlas Film / Matas

Baggårdteatret

Blarke Sonne Levring / DSB

Cosmo Film

Det Lille Teater

DR – Danmarks Radio

DBC Medier

Den Danske Filmskole

Diva Film / V6 / Tøjeksperten

Easy Film / Bauhaus

Film & Lyd

Fridthjof Film

Frölich Postproduktion

Kenneth Madsen Film

KKB-Lyd

Locomotion / Danica Forsikring / Synoptik

Metronome

Moland Film / Ugebladet Søndag

Netstrategen

New Danes

Nordisk Film Commercial

Nordisk Film Production

Nota

Nottingham Playhouse

Odense Teater

Panorama Film

Sky Radio / Fiat

Sonne Production

Team Teatret

Teatergruppen Skifteholdet

Teatret Zeppelin

The Ladies

TV2

Vesterbro LokalTV

Vintapperteatret

Zentropa Productions

Links

Det Danske Filminstitut:
http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/da/3637.aspx?id=3637

Skuespillerhåndbogen (kræver adgangskode): http://skuespillerhaandbogen.dk/

LinkedIn:
https://www.linkedin.com/pub/elsebeth-nielsen/2b/716/8b7

Facebook:
https://www.facebook.com/elsebeth.nielsen.758

Nota:
http://www.nota.nu/om-nota/telefonbog/elsebeth-nielsen

IMDB:
http://www.imdb.com/name/nm0630792/?ref_=fn_al_nm_1

Udtalelser

Indlæsning

“Kære Elsebeth … ved du, at du hører til blandt de absolut bedste oplæsere? Jeg har i 2 år været nødt til at høre mig gennem bøger, og det kan da ind imellem være en blandet oplevelse … Men så nåede jeg til Nynnes Dagbog 3, og her er det at jeg må flyde helt over og simpelthen bliver nødt til at sige til dig, at det er første gang, jeg oplever, at jeg som hørende får betydeligt mere ud af bogen ved at læse med ørerne, end hvis jeg havde læst på traditionel vis med øjnene. I øvrigt er det en meget klog bog. Morsom … Og det er det så, at du er så eminent til at få formidlet … tak for det.”

Vh. Bodil Albertsen
Bruger på Nota