Gå til indhold

Konsulent

På et tidspunkt i skriveprocessen kan det være en fordel at få et par ”friske øjne” til at kigge på det, man har siddet med i kortere eller længere tid.

Jeg kan tilbyde at læse manuskript og andet materiale igennem og give kommentarer – skriftligt eller mundtligt.

Få sparring og inspiration

Jeg kan give jer det professionelle modspil, som åbner stoffet og får jer til at se nye muligheder i det. Det giver tit ny inspiration at få en udenforståendes kommentarer og høre hvordan historien opleves af én, der ikke har fulgt med i processen.

Jeg hjælper også med at identificere problemer på et tidligt stadie. Det kan være synops, step-outline eller treatment.

For mig er det vigtigt altid at formulere kritikken i et let forståeligt og fagligt velfunderet sprog.

Først læser jeg for at opleve. Så læser jeg med henblik på at begynde en analyse. Jeg ser på, om der er ting, man ikke forstår. Om historien engagerer. Om karaktererne er troværdige. Om dialogen fungerer godt. Og hvad med slutningen…

I får mine kommentarer. Derefter kan vi sammen se på, om jeres intentioner er kommet igennem.

 

Gennemlæsning og kommentarer

Jeg kan tilbyde en analyserende gennemlæsning af dit manuskript – med grundige og fyldestgørende kommentarer på skrift.

Jeg læser manuskriptet igennem og udarbejder en detaljeret skriftlig analyse. Hele værktøjskassen tages i brug, men selvfølgelig lægger jeg mest vægt på det, jeg synes er det væsentligste.

Når I har fået mine kommentarer, kan vi evt. mødes og snakke historien og kommentarerne igennem. Det afhænger helt af jeres behov.

Jeg har stor erfaring med at læse manuskripter. Jeg bruger dramaturgien som et ”skattekort” for at sikre, at man kommer derhen, hvor guldet ligger begravet.

Som manuskriptforfatter og dramaturg er jeg inspireret af Aristoteles, Mogens Rukov, Dario Fo, og J.L. Heiberg. Sorry girls, men de drenge har fat i noget.

 

Koncept- og karakterudvikling

Jeg kan hjælpe med opgaver i forbindelse med udvikling af film og TV-serier.

Jeg kan give feedback og input på storylines og karakterbibler, lave research, og være med til at udvikle alle sider af konceptet.